Ana Sayfa | Site Ağacı | Arama     

Müzeler ve Örenyerleri

Mağralar

Fotoğraf Galerisi

Akdeniz Oyunları

2011 Yılının Son METAB Toplantısı Yapıldı

METAB Toplantısı

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) toplantısı, Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. 

Valiliğimiz Özel Kalem Toplantı Salonu’nda yapılan 2011 yılının son toplantısında, ilimizde mevcut turizm merkezleri ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalar gözden geçirildi. 

Mersin’in turizm alanında bilinenin çok ötesinde bir zenginliğe sahip olduğunu vurgulayan Valimiz, buna rağmen buna dönük çalışmaların geçmişte yeterli hızda gerçekleşmediğini belirtti. Mersin’de kruvaziyer turizminin başlatılmasının da çok önemli olduğunun altını çizen Valimiz, bunun için de ilimizde oluşturulacak ve Metab üyelerinin de içerisinde bulunduğu bir kurul ile Miami’de gerçekleştirilecek olan turizm fuarına katılımın gerekli olduğunu ifade etti. Bir an önce Metab’ın yatırım boyutunun tamamlanması gerektiğini vurgulayan Valimiz, bunun yanında da Metab’ın uluslar arası alanda tanıtımının ve buna dönük çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti. Valimiz, tanıtım noktasında Mersin’in tüm ayrıntıları ile çalışılmış ve fotoğraflarının yer aldığı katalogların yapılması talimatını verdi.

Metab tarafından sürdürülen plan çalışmalarında da önemli mesafeler kat edildiğini, 2012 yılında bütün turizm merkezlerinin turizm yatırımcısına tahsis edilebilir noktaya geleceğini, bunun için de hızlı bir çalışma süreci gerçekleştirildiğini kaydeden Valimiz, Metab’ın ayrıca tanıtım amacıyla yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek olan fuarlara da katılacağını söyledi. 2012 yılı bütçesinde yatırımın yanı sıra tanıtım amaçlı da yeterli kaynak ayrıldığını sözlerine ekleyen Valimiz, Metab tarafından sürdürülmekte olan turizm merkezleri ve kültür koruma gelişim bölgeleriyle ilgili plan çalışmalarındaki gelinen son noktayı da masaya yatırarak, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda onay için bekleyen planlar ile ilgili girişimlerde bulunulacağının altını çizdi. 

Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, turizm amaçlı gerçekleştirilen fuarlarda Metab’ın tanıtım objelerinin neler olabileceği tartışıldı ve karara bağlandı.

METAB Toplantısı

Bu site Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi İşlem ve Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.
Bu sayfa 337 kez gösterilmiştir.